Ostkaka är väldigt gott och kan göras nyttig som ett bra mellanmål. Jag har givit alternativ på ingredienser nedan i receptet till ostkakan om man vill göra den nyttigare varianten. Då blir ostkakan faktiskt ett riktigt bra mål men smakar som om det vore busigt att äta den just till mellis eller som en liten måltid. Jag skall faktiskt erkänna att jag åt upp hela själv på två dagar och som ni ser hade jag lite av båda varianterna av den, sylt men grekisk yoghurt istället för grädde. Riktigt gott och enkelt att göra. Mums, kommer göra den snart igen! Recept på ostkaka med pistagenötter 2-3 portioner, receptet kan lätt dubblas om du vill göra ostkaka till fler. 250 gram proteinkeso 2 ägg 1/3 dl strösocker eller kokossocker 2 bittermandlar 0,5 dl hackade pistagenötter/mandlar 0,75 dl vetemjöl eller mandelmjöl 0,5 tsk vaniljpulver 1 dl standard mjölk 3% eller sojamjölk 1 nypa salt Gör ostkakan så här Värm ugnen till 175 grader. Mosa keson till mindre bitar än de är naturligt. Vispa ägg och socker. Finriv bittermandlarna. Blanda allt och rör alla ingredienser till en jämn smet. Smöra en ugnsfast form, ca 25 x 20 cm stor. Grädda i ugnen i ca 45 minuter eller tills den fått lite färg och har stannat. Låt svalna och servera med t.ex. grekisk yoghurt och hallon för en nyttigare version eller eller sylt och grädde för "the real deal" =)