Jag har varit så sugen på ostkaka det senaste... vet inte om det är en gravidgrej eller ej men så jäkla sugen ;D Så nu var jag tvungen att slänga ihop en. Jag gillar när det är mycket smak av bittermandel och inte för söt. Man har ju ändå sylt till... ;) Svårare var det att få till en charmig bild men gott är det kan jag lova! Ostkaka 8 portioner 3 ägg 1/2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 dl mandelmjöl 1 dl mandel, som du hackar 2 msk vetemjöl 500 g keso 2 dl grädde (du kan byta ut 1 dl grädde mot mjölk om du vill ha den lättare) 2-3 bittermandlar Till servering: Din favorit sylt lättvispad grädde florsocker att pudra över (valfritt) Gör så här: Smörj en form ca 20 cm i diameter med smör. Vispa ägg och socker. Rör i resten av ingredienserna och riv i bittermandeln, häll i formen. Grädda på 175 grader i ca 45 min. Ostkakan skall ha fått en gyllene färg innan du tar ut den. Servera med lättvispad grädde och sylt.