En krämig pannacotta med vaniljkräm och frasiga kardemummamaränger! Som du såklart toppar med färsk frukt eller bär. Det blir ca 8 portioner. Men du får över både vaniljkräm och maränger som du kan använda en annan gång.Recept på Hallonpannacotta:4 st gelatinblad250 g hallon250 g grädde100 g råsocker0,5 st zest från citronGör hallonpanncottan så här:1. Lägg gelatinbladen i iskallt vatten.2. Koka upp hallon, grädde, socker och citronzest. Tillsätt gelatinbladen och låt dem smälta in. Rör runt.3. Häll upp i portionsglas och förvara i kylen över natten. Då kommer pannacottan att ”stelna”.Vaniljkräm1 vaniljstång 5 dl mjölk100 g äggula100 g strösocker35 g maizena1 nypa salt20 g smörSå här gör du vaniljkrämen: 1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna.2. Koka upp mjölken i en tjockbottnad kastrull tillsammans med vaniljen, även den urskrapade vaniljstången. Låt dra 5–10 minuter.3. Vispa äggula, socker och maizena luftigt. Sila sedan ner vaniljmjölken i smeten.4. Häll ner blandningen i en ny kastrull och koka försiktigt upp krämen under ständig vispning. Låt koka ordentligt i cirka en minut tills den tjocknat.5. Ta av från plattan och blanda ner smöret och lite salt. Låt krämen svalna och häll den i en spritspåse.Maränger med kardemumma:2 äggvitor1,5 dl strösocker0,75 tsk mortlade kardemummakärnorSå här gör du maränger:1. Vispa äggvitorna med elvisp tills de börjar skumma lite. Häll i lite socker i taget medans du vispar. Fortsätt vispa på medelhastighet tills marängen är tjock och glansig.2. Blanda i den mortlade kardemumman och spritsa maränger med önskad tyll på ett bakplåtspapper.3. Grädda i ugnen på 120 grader i 1 timma. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar i eftervärmen tills ugnen är kall. Det blir fler maränger än du behöver, men vem vill inte ha maränger liggandes hemma =)Montera ihop pannacottanTa fram glasen med pannacottan. Häll i vaniljkräm. Toppa med färska bär eller frukt och krasa över maränger. Servera.