En mumsig dessert som är lätt att göra och går att förbereda i god tid innan. Mango och citron blir väldigt gott ihop och kan varieras med olika toppingar. Den syrliga grädden blir jättegod till mangopannacottan! Spritsa i yoghurtgrädden för att minimera kladd. Variera toppingen efter vad du gillar eller har hemma. Mango -& citronpannacotta med yoghurtgrädde 6 port Pannacotta 3 gelatinblad 250 g mangopuré (kan ersättas med annan frukt- eller bärpuré) 2 1⁄2 dl vispgrädde 100 g råsocker eller strösocker (drygt 1 dl) 1 pressad citron 1/2 krm salt Yoghurtgrädde 1 dl grädde 40% 1 dl turkisk yoghurt 1/2-1 msk florsocker eller efter smak Topping: kanderade nötter kokosflagor färska hallon Gör så här: Pannacottan: Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5-10 minuter. Värm upp mangopuré (mangopure gör du genom att mixa fryst eller färsk mango till en slät pure), grädde, socker och citronsaft. Krama ur gelatinbladen, låt dem smälta i blandningen och rör om. Tillsätt saltet. Häll upp i glas och låt pannacottan stelna helt i kyl. Yoghurtgrädde: Vispa grädde, turkisk yoghurt och florsocker i en bunke. Det skall bli fast och fluffigt.