En len pannacotta möter en fluffig mousse i denna dessert med smak av vit choklad och svartvinbär. De crunchiga kaksmulorna gör verkligen sitt och det är gott att få något knaprigt till de mjuka texturerna. Tips! Det kan vara svårt att göra så lite mousse, gör gärna en dubbel sats, det gör ju inget att ha extra svartvinbärsmousse i kylen! Vit chokladpannacotta 2 gelatinblad 2 1/2 dl vispgrädde 100 g vit choklad 1 tsk vaniljsocker 1/2 krm salt Svartvinbärsmousse: 1 st äggvitor 1/4 dl vatten 1 1/4 dl strösocker 135 g svartvinbärspuré (mosade och silade svartvinbär) 2 1/2 gelatinblad 1 msk citronjuice 1 1/2 dl vispad grädde 1/2 krm salt Gör så här: Vit chokladpannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Häll grädde, socker och vanilj i en kastrull och värm upp. Rör ner gelatinet och häll upp i 6 glas. Låt stelna i kyl innan du börjar med moussen. Svartvinbärsmousse: Lägg gelatinbladen i vatten. Vispa grädden mycket lätt och ställ i i kylen. Koka socker och vatten till 123 grader. Vispa under tiden äggvitan till ett tjockt skum i en rostfri liten bunke. Häll sockerlagen i en tunn stråle ner i äggvitorna under kraftig vispning. Vispa tills marängen är fast. Sänk sen hastigheten till medel och vispa tills marängen är sval. Värm upp hälften av purén med citronsaften. Ta av från plattan och smält i gelatinbladen. Tillsätt resten av purén. Rör i purén i marängen och vänd sist försiktigt ner den vispade grädden och salt. Fördela i glasen. Låt stelna minst 4 timmar innan servering. Servera med kaksmulor och färska bär.