Bakat päron med glass och ett knaprigt, segt mandeltäcke. Den här desserten är lätt att göra och tar inte många minuter att förbereda. Yummy!! Mandelbakade päron 4 portioner: 2 mogna päron 50 g mjukt smör 50 gram mandelmassa 2 tsk mandellikör (amaretto) 0,5 tsk kardemumma 0,5 dl mandelspån Vaniljglass 1. Värm ugnen till 175 grader. Dela päronen och skär bort stjärnhuset och gör en liten grop i varje halva. Skär även bort en liten bit på baksidan så päronet ligger stadigt. 2. Blanda mandelmassa och smör till en jämn smet, rör i amaretto efter smak, lite av smaken försvinner vid gräddningen så var inte rädd att det skal bli för starkt. Vänd försiktigt i mandelspånen och strö lite mandelspån extra över. 3. Grädda i en ugnssäker form i ca 20 minuter tills päronet är mjukt och mandelfyllningen har fått fin färg. Om päronet inte är moget kan du grädda det ca 15 minuter innan och sen lägga på fyllningen och grädda igen i ca 20 så hinner det bli mjukt. Servera med en bra vaniljglass och dekorera med något grönt, tex, citronmeliss.