Mandel pavlova med choklad, grädde och bär är en ljuvlig dessert och inte för tung. Pavlova är en mysig dessert där man kan blanda lite som man vill, kanske har du lemon curd eller någon god sylt du kan lägga emellan istället för choklad. Tänk marängbottnen som en bas och lägg på goda grejer! Varför inte någon mousse? Lycka till! Recept på pavlova: Marängbottnar: 180 g mandelmjöl (3,5 dl) 180 g florsocker (3 dl) 180 g äggvita (6)35 g strösocker (2,5 msk) 145 g florsocker (2,5 dl) 1 citron, rivet skal ev. 0,5 dl hackad mandel Gör pavlovan såhär: Blanda mandelmjöl och 180 g florsocker. Vispa äggvitan till fast skum, tillsätt strösocker och 145 g florsocker och fortsätt vispa tills marängen blivit styv. Vänd ner mandelmjölsblandningen, citronskal och fint hackade mandlar. Blanda försiktigt, annars kan marängen sjunka ihop. Klicka ut runda marängbottnar, cirka 10 cm i diameter, på plåt med bakplåtspapper, gör små gropar i varje där fyllningen skall ligga. Grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt bottnarna svalna på plåten. Toppa pavlovan med: 200 g choklad 2 dl grädde 1 dl turkisk yoghurt 1 tsk vaniljpulver bigarråer Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikron. Vispa grädden med turkisk yoghurt och vaniljpulver. Lägg lite choklad på bottnarna och toppa med grädde och bär!