Pavlova är en perfekt avslutning på en middag. Förbered alla komponenter dagen innan och montera de små bakelserna precis innan servering. Receptet räcker till ca 12 minipavlovor. Du kan även fylla pavlovorn amed äppelmos eller valfri sylt för att förenkla receptet. Pavlova med mascarponekräm & äppelpuréEn riktig liten goding fylld med maskarpone, appelpuré, krossad kardemumma och frystorkade lingon. Pavlovan är frasig på utsidan och seg inuti.Pavlova100 g äggvita (3 st)1/2 tsk pressad citron225 g strösocker (2,5 dl)Gör pavlovan så här:Sätt ugnen på 90 grader varmluft.Blanda äggvitor, citronsaft och socker i en rostfri bunke tillhörande en assistent. Ställ över ett vattenbad och vispa tills smeten når 65 grader. Ta bort från värmen och fortsätt vispa i assistenten.Vispa tills marängen är fast, glansig och sval.Spritsa ut eller klicka ut marängsmeten på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i ca 1 ½ timme. Hur lång tid de behöver beror på hur stora du gör. När de kan lyftas från pappret är de klara.Låt stå kvar på eftervärmen 1 timme med luckan öppen med hjälp av en sked.Äppelpuré500 g äpple1 1/2 dl vatten1/2 dl brunt farin socker1 msk pressad citron Gör äpplemoset så här:Skala och skär bort kärnhuset i äpplen. Skär äpplena i bitar. Koka upp äpplen, vatten, socker och citronsaft.Låt småkoka tills äpplena fallit sönder. Mixa eller passera till en puré.Låt svalna. Förvara i kyl.Mascarponekräm200 g mascarpone200 g vispgrädde1/2 -1 dl florsockerVispa ihop alla ingredienserna till en slät kräm.Monteringmascarponekrämäppelpurémortlad kardemummafrystorkade lingonhackad pistageoxalisKlicka ut mascarponekräm på pavlovorna och tillsätt äppelpuré, krossad kardemumma, pistage och dekorera ev med oxalis.