Pavlovabottnar som du kan använda till valfri smaksättning och fyllning! Det går bra att förbereda pavlovabottnarna i förväg men lägg på fyllningen precis innan servering för att pavlovan inte skall blötas upp av fyllningen. Du hittar förslag på fyllningar längst ner. När pavlovan är nygräddad är den fluffig inuti, påminner om en marshmallows men ju längre den får stå desto segare blir den. Jag skulle inte rekommendera att den står mer än 2 dagar, då kan den bli för hård och seg inuti. Pavlovabottnar kan användas till så många olika fyllningar! Klassiskt är vispad grädde, sylt och bär. Pavlova 2 bottnar a 20 cm 210 g äggvitor (ca 6 st) 400 g strösocker (41⁄2dl) 1 tsk pressad citron 1 tsk vaniljsocker Valfri smaksättning: Smält mörk choklad, vänd försiktigt ner i marängen med en slickepott och rör bara ett par tag för att få en swirl-känsla innan du klickar ut marängen på plåtarna Hackade pistaschnötter Mortlade kardemummakärnor Riven kokos Lakritsgranulat Gör så här: Sätt ugnen på 100 grader varmluft. Blanda äggvitor, socker och citron- saft i en rostfri bunke tillhörande en köksassistent och ställ över ett vattenbad. Vispa hela tiden, men du behöver inte vispa upp blandningen till maräng. När den når en temperatur på 60 grader sätter du bunken i köksassistenten och vispar tills du har en sval, glansig och fast maräng. Vänd ner ev smaksättning, förslags- vis med en slickepott. Klicka eller spritsa ut marängen till 2 bottnar på 2 plåtar med bakplåts- papper, ca 20 cm i diameter. Grädda marängen 2–2 1⁄2 timmar, beroende på hur tjocka bottnarna är. Låt dem stå kvar i eftervärmen tills ugnen svalnat helt (låt en sked sitta i ugnsöppningen så det kommer in luft). Tips på fyllningar som du blandar med grädde och bär tex: Rabarberkompott Flädercurd Vaniljkräm Kolasås