Pavlova är ett av mina favoritbakverk att baka, jag älskar fluffigheten och tycker att maräng är så vackert. Däremot tycker jag att det kan bli väldigt sött och man toppar med för söta saker. Här har jag gjort en syrlig svartvinbärscurd som jag vispat upp med grädde för att balansera sötman. Den blev underbart god! Serverar du pavlovan samma dag som du bakat den är ytan kripig maräng och inuti är den fortfarande mjuk som marshmallows ungefär. Sen blir den bara segare och segare inuti ju fler dagar som går. Förvara pavlovan torrt tills du skall använda den och förbered den precis innan servering för bästa resultat. Den klarar sig i kylen några timmar men står den för länge blir marängen mjuk. Variera din pavlova med andra smaker på curd eller använd en sylt. Pavlova 1 st 100 g äggvitor (ca 3 st) 200 g strösocker (2 1⁄4dl) 1/2 tsk pressad citron eller 1 krm ättika (12 %) Fyllning: savrtvinbärscurd, se recept här 2 dl grädde ev svartavinbär, svartvinbärsblad, kaksmulor och oxalis till dekoration Gör så här: Sätt ugnen på 100 grader. Blanda äggvitor, socker och citronsaft i en rostfri bunke tillhörande en köksassistent och ställ över ett vattenbad. Vispa hela tiden, men du behöver inte vispa upp blandningen till maräng. När den når en temperatur på 60 grader sätter du bunken i köksassistenten och vispar tills du har en sval, glansig och fast maräng. Häll ut marängen på en plåt med bakplåtspapper och forma den till en pavlovabotten med en sked. Grädda marängen ca 1 1⁄2 timme, beroende på hur tjocka bottnen är. Låt dem stå kvar i eftervärmen tills ugnen svalnat helt (låt en sked sitta i ugnsöppningen så det kommer in luft).