<div> <div>Pavlova med saffran smakar verkligen mycket saffran. Saffran i kombination med socker tar fram saffranssmaken ordentligt i pavlovan. Gillar du inte punch eller vill göra en barnvänligare variant kan du bara ha vispad grädde med valfri sylt eller bär. Passar fint som juldessert eller nyårsdessert.</div> </div> [caption id="attachment_18496" align="aligncenter" width="1034"] Foto: Helen Pe för Allt om mat.[/caption]<br /> <h2>Pavlova med saffran</h2> <ul> <li>3 äggvitor</li> <li>1 pkt saffran - (1/2 g)</li> <li>2 dl strösocker</li> <li>1 krm ättiksprit (12 %) eller 1/2 tsk lite pressad citron</li> <li>1 msk maizena</li> </ul> <h4>Punschkräm</h4> <ul> <li>2 dl vispgrädde</li> <li>150 g philadelphia</li> <li>1 msk punsch</li> <li>2 tsk florsocker</li> </ul> <h4>Topping</h4> <ul> <li>hjortronsylt</li> <li>pistaschnötter, hackade</li> </ul> <div></div> <h3>Gör så här</h3> <ol> <li>Sätt ugnen på 150°. Mortla saffranet med 1 tsk av sockret. Vispa äggvitorna på medelfart tills det skummar. Häll försiktigt i socker och saffran, lite i taget, under vispning. Tillsätt ättikan. Vispa till en fast och glansig marängsmet på högsta fart på slutet. Vänd ner majsstärkelsen.</li> <li>Fyll en spritspåse med önskad tyll med marängsmeten och spritsa små korgar, ca 6 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Lämna mellanrum mellan korgarna, de sväller när de gräddas.</li> <li>Grädda längst ner i ugnen ca 15 min. Stäng av värmen och och låt stå i eftervärmen 2–3 timmar. Öppna inte ugnsluckan under tiden, då försvinner värmen.</li> <li>Kräm: Vispa grädde, färskost, punsch och florsocker till en fluffig kräm. Fyll marängerna med krämen. Toppa med hjortronsylt och pistaschnötter.</li> </ol> <div></div>