Man blir så lycklig av att få smaka på de första rabarberna varje år! Och de första som kommer har mest färg och ger en fantastisk kulört till din dessert! Enklare och godare än så här blir det inte. Ju rödare rabarber du har desto mer färg kommer din kompott få. De är rödast i början på säsongen. Sen blir kompotten mer grön/gul med grövre rabarber. Raberkompott med mascarponekräm och smulor (Kompotten räcker till fler än fyra men är god till många andra desserter) Rabarberkompott 400 g rabarber 1/2 vaniljstång (eller vaniljsocker) 1 dl strösocker 1/2 dl vatten Mascarponekräm 200 g mascarpone 1/2 dl strösocker 1 msk ljus rom Topping 4 digestivekex eller annan kaka Oxalis till dekoration Gör så här: Rabarberkompott: Skala och skär rabarberna i cm stora bitar. Koka upp tillsammans med vatten, strösocker och vaniljfrön. Låt småkoka tills rabarbern kokat sönder. Låt svalna. Mascarponekräm: Vispa ihop alla ingredienser till en kräm. Varva kaksmulor med kompotten och mascarponekrämen i glas.