Nu är det äntligen säsong för rabarber! Jag älskar smulpaj med rabarber men denna rabarber kompotten kan vara kul att bjuda på som omväxling! Jag har gjort en rabarberkompott med kardemumma och varvat den med en vaniljkräm och crunchig havrecrumble! Fantastiskt gott! Du får både det syrliga från rabarbern och det söta från vaniljkrämen och det goda crunchet från havrecrumblen. Testa redan ikväll eller bjud på till helgen! Recept på Rabarberkompott med hallon 250 g rabarber, skalade 1 dl hallon 0,5 dl strösocker 0,5 tsk kardemummakärnor, mortlade Så här gör du rabarberkompott: 1. Skär rabarberna i mindre bitar. 2. Koka upp rabarberna med socker, kardemumma och hallon. Låt koka några minuter till en kompott. Havrecrumble 1 dl havregryn 1 msk hackade solrosfrön 20 g smör 1,5 msk farinsocker 1-2 msk ljus sirap 1-2 nypa salt Så här gör du havrecrumble: 1.Lägg allt i en kastrull och låt smälta ihop. Jag gör den här crumblen lite på känn, så smaka av med salt och sirap innan du rostar den. 2. Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter, rör om då och då och håll koll så att crumbeln inte bränns. Recept på vaniljkräm, creme patissiere ½ vaniljstång 5 dl mjölk 6 (100 g) äggulor 100 g strösocker 30 g maizenamjöl 20 g smör ev. 0,5 dl grädde Så här gör du vaniljkräm: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna. Koka upp mjölken i en tjockbottnad kastrull tillsammans med vaniljen, även den urskrapade vaniljstången för maximal smak.. Låt stå och dra 5-10 minuter. Vispa äggula, socker och maizena luftigt. Sila ner vaniljmjölken i blandningen, rör runt. Häll ner blandningen i en ny kastrull och koka försiktig upp krämen under ständig vispning och låt koka ordentligt i 1 minut. Låt svalna. Vispa ev upp krämen med lite grädde eller mjölk för att göra den krämig igen då den blir ganska fast när den svalnat, lägg i en spritspåse. Varva sen rabarberkompotten med vaniljkräm och crumble! Jag dekorerade med några pumpakärnor också för att få något fint grönt. Du kan ta pistagenötter också om du vill.