Hej! Vilken underbar sommarhelg det har varit! Jag har varit i huset i Norrtälje med Mattias och vänner! Det har blivit mycket god mat och såklart bakning! Jag gjorde en jättegod banankaka som jag skall ge er receptet på i veckan. Mina vänner älskade den! Banankakan blev så mjuk, saftig och perfekt i konsistensen. Du måste testa om du har mogna bananer över! Vi lagade en fyrarätters meny på kvällen med ett försnacks som var en hummerkrokett. Till förrätt blev det pilgrimsmussla med vit sparris i citron och nässelsmörsås, till förrätt nr 2 blev det fröjalax i lapsang souchong buljong. Huvudrätten blev en ryggbiff med primörer och brynt smörmajo. När vi äntligen kom till den efterlängtade desserten, som såklart är min favoritdel i middagen, blev det en pistage pavlova med inkokta rabarber, dulce de leche, hallon och kardemummakräm! Såååå gott! Receptet på pavlovan med inkokta rabarber hittar ni nedan, du kan också göra en rabarberkompott om du vill! Vi hade också en älg som kikade förbi under middagen som ni ser på bild nedan, så fin! Hoppas ni också hade en bra och god helg, har ni bakat något? Jag har inte bild på allt vi åt, men förrätten kom med på bild =) Pilgrimsmussla med vit sparris i citron och nässelsmörsås Den fina älgen i väldigt dålig upplösning Recept på Pistagepavlova med inkokta rabarber och kardemummakräm! Recept på Inkokta rabarber 5 medelstora rabarber 2,5 dl socker 2 dl vatten Så här gör du de inkokta rabarberna: 1. Skala rabarberna och skär rabarberna i bitar. 2. Koka upp sockret och vattnet, lägg i rabarberna och låt koka i 1-2 minuter. Rör jätteförsiktigt då och då, de får inte gå sönder. Låt sen rabarberna ligga i sockerlagen ca 2 timmar, längre går också bra eller över natten. Recept på pistagepavlova 3 äggvitor 2 dl strösocker 1 msk maizena 1 tsk bakpulver 1 krm ättika 0,5 dl hackade pistagenötter Så här gör du pistagepavlovan Ugnsvärme 150 grader. 1. Vispa äggvitorna med hälften av sockret tills det går att göra toppar. Blanda resten av sockret med bakpulver och maizena. Vispa i det i äggvitan och blanda i ättikan. Vispa tills marängen är blank fast och fin. Vänd då i pistagenötterna. Spar lite pistage till att strö över när du spritsat. 2. Lägg i spritspåse och spritsa som små korgar. (En platta och lite högre runt om) Grädda på 150 grader i mitten av ugnen i 5 minuter. Låt sen marängerna stå kvar i ugnen på eftervärmen i några timmar. Recept på kardemummakräm 5 dl mjölk 0,5 tsk nymortlade kardemummakärnor 6 (100 g) äggulor 100 g strösocker 35 g maizenamjöl 20 g smör ev. 0,5 dl grädde Så här gör du kardemummakräm: 1. Koka upp mjölken i en tjockbottnad kastrull tillsammans med den mortlade kardemumman. Låt stå och dra 10 minuter. Vispa äggula, socker och maizena luftigt. Sila ner kardemummamjölken i blandningen, rör runt. 2. Häll ner blandningen i en ny kastrull och koka försiktig upp kardemummakrämen under ständig vispning och låt koka ordentligt i 1-2 minuter tills den är riktigt tjock. Låt svalna. 3. Vispa ev upp krämen med lite grädde för att göra den krämig igen då den blir ganska fast när den svalnat, lägg i en spritspåse. Montering hallon dulce de leche frystorkade vinbär (kan uteslutas) Placera pavlovan på en tallrik och spritsa i kardemummakräm. Sila försiktigt av sockerlagen från rabarberna och lägg på några rabarber på kardemummakrämen. Toppa med hallon och spritsa ut små kolakluttar av dulce de leche. Hugg in!