Det finns mycket gott att göra av rabarber, något som blivit en favorit är rabarberkompott som serveras med jordgubbar, vaniljglass och en krispig crunch, orkar man inte göra crunch kan man smula över ett digestivekex, eller annan kaka. Rabarberkompott: 3 rabarber Juicen från 1 lime 1 tsk vaniljsocker 1 dl socker Skär rabarberna i bitar. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka till rabarberna börjar bli mjuka. Låt gärna en del av rabarberna behålla sin form för en snyggare uppläggning. Crunch: 0,5 dl socker 0,5 dl brun farinsocker 25 g smör 2 msk ljus sirap 1,5 dl havregryn 0,5 dl Hackad mandel Blanda alla ingredienser till crunchen i en kastrull och smält ihop till en röra. Sprid sedan ut på en plåt och baka dom i 175 grader ca 15 min, låt svalna. Lägg upp kompotten och strö sedan över crunchen. Servera med vaniljglass och färska skivade jordgubbar.