Rabarberpaj är något som jag fått med mig hemifrån. Mamma bakar alltid rabarberpaj då de växer i trädgården hemma. Saknar verkligen den där rabarberhörnan på baksidan huset i Göteborg. Där kunde man bara dra upp några rabarber när man blev sugen på en paj! Men som tur är går det att få tag i rabarber i Stockholm också ; ) Här har jag gjort en rabarber- och myntapaj med hackad mandel. Så härlig sommardessert! Fyllning: 500 g rabarber 1⁄2 msk potatismjöl eller maizena 1 tsk mortlade kardemummakärnor 1,5 dl strösocker 3 kvistar mynta, bladen hackade Smuldeg: 125 g smör 1,5 dl havregryn 1,5 dl vetemjöl 0,5 dl strösocker 1 dl mandlar Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i cm stora skivor. Blanda rabarber, hackad mynta, potatismjöl, kardemumma och socker i en pajform. Blanda smör, vetemjöl, havregryn och socker förhand eller i en matberedare. Blanda sist i de hackade nötterna på "snabblandaren". Fördela degen över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med vaniljsås eller vaniljglass. Gott.