Rabarberpaj är något jag alltid bakar flera gången om och om igen på sommaren. Jag gör ofta smulpaj men har nu också snöat in på galette som är lättbakat och man får enkelt en frasig botten än om man gör i en pajform. Du kavlar ut galetten på ett mjölat bakplåtspapper, på med fyllningen och in i ugnen. Lätt som en plätt. Du kan också byta ut rabarber mot hallon eller jordgubbar för variation. Du kan då ta lite mer maizena då de släpper mer vätska i ugnen. Rabarberpaj Deg: 2,25 dl vetemjöl 2 msk florsocker 0,5 tsk salt 150 kylskåpskallt smör 2-3 msk kallt vatten Fyllning: 500 g rabarber 1 dl strösocker 1 msk maizena Rivet skal från en lime Mandelflagor Gör så här: Mixa alla ingredienser utom vattnet i en matberedare. När det är smuligt häller du i vattnet, känn efter hur mycket du behöver, blir den för torr tillsätt mer vatten. Mixa tills degen precis går ihop. Låt degen vila i kylen minst 30 minuter. Värm ugnen till 175 grader. Kavla ut degen den till en rundel på ett bakplåtspapper. Skala rabarbern om det behövs och skär rabarbern i mindre bilar. Blanda i en bunke med socker, maizena och limeskal. Strö ut eller placera ut fint på pajdegen. Spara 4 cm runt om. Vik upp kanterna, pensla med vatten och strö på mandelflagor. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Den skall få fin färg på pajdegen.