I helgen var jag i Göteborg och hälsade på familj och vänner. Jag älskar den där staden och människorna! När jag kommer dit är jag som i en bubbla och glömmer allt annat. Det är något speciellt med att komma till platsen där man växte upp och har så många minnen! Och för att inte tala om hur kul det är att få träffa vännerna där! Min bror har fyllt år så vi firade honom med paket, grillat och tårta! Mamma hade gjort en fantastiskt god choklad raw food tårta från tidningen buffé som ni får receptet på här nedan! Det var en nötig botten fylld med en chokladmousse gjord på avokado! HELT UNDERBAR! Jag var också på stan och fikade på klassiska Brogyllen, ett säkert kort om du letar efter ett fik i Göteborg. Dom har allt från klassiska bakverk till goda, färgglada sallader, mellanmål med mera. Och ett annat tips på ställe som har allt från kläder och mat till inredning och blommor är Vallgatan 12! Värt att kika förbi om du är i Göteborg. och så får du inte missa inredningsbutiken Artilleriet! På kvällen var jag med kompisar på app restaurangen Pinchos. Där beställer man all mat och dryck genom en app. Kul koncept och man kan välja i lugn och ro samt klicka in mer mat när som helst. Dock kunde maten hållit högre kvalité. Men det blev en jättelyckad kväll och så härligt att få hänga i Göteborg! Missa nu inte receptet på raw food chokladtårtan med chokladmousse av avokado nedan! Så god! Sallad och kokostopp från Brogyllen! Mumms! Vallgatan 12, ta en titt här om du har vägarna förbi! App restaurangen Pinchos! Bra häng om du vill vill styra tempot helt själv under middagen. Bara att klicka in mat och dryck precis när du känner för det! Mammas goda Raw food chokladtårta från tidningen Buffé: Recept på Raw food chokladtårta ca 10 bitar 175 gram skalade och rostade hasselnötter 120 gram urkärnade dadlar Raw Chokladmousse med avokado: 4 mogna avokado 2-3 msk kakao o,5 tsk vaniljpulver 3/4 dl agavesirap 1 krm flingsalt, eller efter smak Hyvlad mörk choklad till garnering Gör raw food chokladtårtan så här: Mixa hasselnötter och dadlar fint i en matberedare. och tryck ut massan i en pajform klädd med plastfolie. Dela och kärna ur avokadosarna och mixa avokadon med kakao, vaniljpulver, agavesirap och flingsalt i matberedaren. Fyll pajformen med moussen och strö över hackad mörk choklad. Tips! Låt tårtan stå i kylen 1-2 dagar, då smakar moussen mer choklad!