I helgen köpte jag nya spritstyllar och försökte mig på att spritsa smörkräm rosor av marängsmörkräm. Det var lite klurigt att få till knoppen i mitten men annars gick det ganska lätt med de övriga bladen. Väldigt roligt iaf och det blir väldigt deorativt att dekorera tårtor och cupcakes med smör-rosorna . Jag skall försöka få till en lite filmsnutt på hur jag spritsar så det är lättare att förstå. =) Det är spritsen i mitten (Wilton 104) som jag använde till marängsmörkräm-rosorna. Om du vill testa spritsa rosor eller bara spritsa vackert med en annan tyll får du receptet på en spritsvänlig marängsmörkräm här nedan: Recept på marängsmörkräm: 3 äggvitor (ca 90 g) 250 g strösocker 350 g smör (rumsvarmt) 2 tsk vaniljsocker Hetta upp socker och äggvita i en rostfri bunke över ett vattenbad. Rör hela tiden. När sockret har smält vid 65 grader tar du bort skålen från vattenbadet. Vispa upp äggvitan och sockret med en elvisp eller t.ex kitchen aid. Vispa marängen vit och fluffig på medel- till hög hastighet. När marängen är vit och fluffig sänker du hastigheten till medel och låter den vispas tills marängen är helt sval. Då har du i små klickar av smöret som du vispar i lite i taget. (Är marängen för varm smälter smöret och marängen dör helt och blir en flytande smet.) Tillsätt sen vaniljen eller annan smaksättning och vänd ihop till en jämn och fin frosting. Klart att spritsa! Går även att frysa om du vill förbereda frostingen. Förslag på annan smaksättning: Citronzest från 1 citron Kardemumma Hallonpulver Lakritspulver Smaka av för att få rätt mängd av respektive smak. Börja med 1 tsk och öka efter smak.