Detta recept fick jag ursprungligen från vår matredaktör på jobbet men jag har lagt till lite kokos och vanilj som jag tyckte skulle piffa till den lite . Snart är det advent och vad kan passa bättre än en saffranskladdkaka till adventsfikat! Dessutom är den superlätt att göra! Ingredienser: • 125 gram smör • 3 ägg • 1,5 dl socker • 0,5 gram saffran • Finrivet skal av en citron • 200 gram philadelphiaost eller annan färskost (ej light) • 1 tsk vaniljsocker • 1,5 dl (90 g) vetemjöl • 1 krm salt • 0,5 dl kokos till garnering • Lingon eller valfria bär till dekorering Värm ugnen till 200 grader. 1. Smörj och bröa en rund form med löstagbara kanter. Ca 22 cm i diameter. 2. Smält smöret och lägg i saffranet i kastrullen, rör runt. 3. Vispa upp äggen, sockret och citronskalet lätt. Vispa sedan ner färskosten och smörblandningen. 4. Sikta ner mjölet blandat med vaniljsockret i smeten, rör till en jämn smet och häll i formen. 5. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min, låt svalna. Om du tycket att den är lös när du tar ut den så stelnar den mer när den svalnat så ingen panik. 6. Dekorera med kokos, siktat florsocker och bär. Servera gärna med vaniljglass eller grädde.