Den här rabarberkakan är så saftig och god! Den gör sig perfekt med en klick grädde, vaniljsås eller glass! Eller som basen i en dessert! Mums nu längtar man efter våren! Det går självklart bra att byta ut rabarber till tex hallon, äpple eller baka den naturell. Supergott det med! Mandel och rabarber är riktigt gott ihop! Rabarberkakan är god att servera med glass eller vaniljsås. Byt ut rabarberna mot tex hallon eller äpple. Rabarber-och mandelkaka 260 g mandelmassa 120 g rumsvarmt smör 165 g ägg (ca 3 st) 30 g vetemjöl (1⁄2 dl) eller 25 g mandelmjöl 200 g rabarber 1/2 dl strösocker Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form 20 x 20 cm med bakplåtspapper. Skala och skär rabarbern i cm stora bitar, lägg i en bunke med socker och låt rabarbern släppa vatten. Ca 30 minuter behövs minst, häll av vattnet innan du lägger rabarbern på smeten. Riv mandelmassan grovt. Blanda mandelmassa och smör. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om mellan varje ägg. Blanda i vetemjöl eller mandelmjöl och salt. Fördela smeten i formen strö över rabarber och grädda i mitten av ugnen tills kakan inte är kletig i mitten, ca 35 minuter. Låt svalna. Tips servera med vaniljglass, recept här! Eller vaniljsås, recept här!