Den här smulpajen med blåbär, lakrits och kolagrädde blev över mina förväntningar. Kombinationen med bär, lakrits och kola är fantastisk! Värd att baka så snart du bara kan! Recept på smulpaj med blåbär: Fyllning: 400 g blåbär eller annat bär 1 dl strösocker 1 msk maizena Smulpajdeg med havregryn: 1 dl strösocker 2,5 dl havregryn 1 dl vetemjöl 1 nypa salt 150 g smör 3 msk ljus sirap 0,5 dl hackade mandlar eller valnötter Topping till smulpajen: 3.0 dl grädde 100 g philadelphia 1.0 dl dulce de leche/karamelliserad mjölk 2.5 tsk lakritspulver Gör smulpajen så här: Lägg blåbären i en pajform. Blanda socker och maizena. Strö över bären. Blanda alla torra ingredienser till smuldegen. Nyp i smöret och sirapen.Smula smuldegen över bären och grädda i ugnen på 225 grader i ca 30 min tills den är gyllenbrun. Servera ljummen med kolagrädden och strö ev över lite lakritspulver.Vispa grädden med philadephia och dulce de leche. Smaksätt med lakritspulver och blanda väl. Servera!