Smulpaj är något jag är uppväxt med, främst bakade mamma en fantastisk rabarberpaj med rabarber hon plockade i trädgården. Ni skall få det receptet senare. Idag ar jag bakat en smulpaj med hallon och nektariner som var en av mina favoriter när jag var yngre. Men den håller än idag kan jag säga! Här en krämig, god smulpaj med hallon och nektariner! Recept på smulpaj: Fyllning till smulpajen: 250 g tinade hallon 2 nektariner 0,5 dl strösocker 1 msk maizena/potatismjöl Recept på Smuldeg: 1 dl socker 1,5 dl havregryn 1 dl vetemjöl 1 krm salt 125 g smör 2 msk ljus sirap Kärna ur och skär nektarinerna i smala klyftor. Lägg hallon och nektarin i en pajform. Blanda socker och maizena. Strö över hallonen och nektarinen. Blanda alla torra ingredienser till smuldegen. Nyp i smöret och sirapen. Smula över bären och grädda i ugnen på 225 grader i ca 20 min tills den är gyllenbrun. Servera ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.