Tre torsdagar framåt kommer jag att sammarbeta med spel- och filmbloggen spelochfilm.se !! Vi skall se till att ni kan starta hösten med bra filmtips och goda bakverk! Först ut är en science fiction thriller full med romatik. Dessa mjuka,fluffiga och lite spännande flödebollar passar bra som tilltugg! Se vilken film det är och hitta recensionen här! Flödebollar är ett danskt bakverk av maräng på kaka täckt med choklad! Så goda! Jag har gjort två varianter på bottnarna, en med lakritsbotten ( favorit av många på redaktionen testade flödebollarna) och en med underbart kolakaka. Marängen inuti har jag smaksatt med mitt favoritbär, hallon! Lycka till! TIPS! Om du inte orkar baka hela flödebollen gör bara kolakakorna. De är försvinnande goda bara som dom är! Lovar! Lakritsbotten; 100 gram mandelmassa eller marsipan 2 tsk lakritspulver florsocker till utbakningen Värm ugnen till 200 grader. Blanda in lakritspulvret i mandelmassan/marsipanen, ta mer lakritspulver om du vill ha starkare lakritssmak. Kavla ut degen på på florsocker, ca 3 mm tjock, stansa ut rundlar. Jag använde mig av ett vanligt kryddburkslock, blir lagom stora. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 5-7 min. Botten på kolakaka (sjukt goda att äta som de är också): 100 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 2 msk ljus sirap 2,25 dl vetemjöl 0,5 tsk bikarbonat 1 tsk vaniljsocker 1 tsk malen ingefära Värm ugnen till 175 grader. Vispa ihop smör, socker och sirap. Lägg i resten av ingredienserna. Blanda ihop till en deg. Ta lite av degen och rulla till små kulor som du plattar ut till kakor, gör dem så stora du vill ha dina flödebollar. Jag gjorde mina ca 4 cm i diameter och 5 mm höga. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter tills de är gyllenbruna. Ta ut och låt svalna. Hallonmaräng till flödebollarna: 0,6 dl vatten 150 g socker 80 g glukos 1 vaniljstång, fröna 100 g äggvita, ca 3 st 2 msk socker till vispning 0,5-1 msk hallonpulver 400 g mörk choklad spritspåse Koka vatten, socker, glukos och vaniljstång till 117 grader, mät med termometer. Ta ut vaniljstången. Vispa äggvitorna med de två teskedarna socker till ett vitt ganska hårt skum. Vispa även i hallonpulver. Häll långsamt i sockerlaget i äggviteskummet under långsam vispning. Höj hastigheten och låt vispa i ca 8 min. Skummet ska ha blivit tjockt och glansigt. Lägg marängen i en spritspåse och låt marängen svalna cirka en timme. Montering: Topping Hackade pistagenötter Hallonpulver Smält hälften av chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugn. Låt sedan resten av chokladen smälta i den varma chokladen, (ett sätt att fusk-temperera choklad för att få den glansigare) Spritsa små toppiga bollar av marängen på bottnarna. Doppa eller bred smält choklad över dem. Strö över topping. English: I will collaborate with the gaming and movie blog spelochfilm.se three Thursdays from now !! We will ensure that you can start the fall with good film tips and good pastries. First up is a science fiction thriller full of romatik. These fluffy and a little exciting flödebollar is ideal as a snack! You find the movie tip and the review here! Flödebollar is a Danish pastry with meringue on cookie covered with chocolate! So good! I have made two versions, one with licorice bottom (the favorite of many in the newsroom tested flow balls) and one with a wonderful caramel cake. Meringue inside I have flavored my favorite bar, raspberries! Good luck! TIP! If you don't manage to bake the whole flödeboll you can just make caramel cookies. They are very tasy just as they are! I Promise! Licorice cookie: 150 grams of almond paste or marzipan 2-3 teaspoon licorice powder icing sugar Preheat oven to 200 degrees. Mix in licorice powder in the almond paste / marzipan, take more licorice powder if you want stronger licorice flavor. Roll out the dough on the icing sugar, about 3 mm thick and 3 cm wide. Bake in the oven at 200 degrees for about 5-7 minutes. The bottom of the caramel cake: 100g unsalted butter 1 cup granulated sugar 2 tbsp golden syrup 1.25 cups flour 0.5 teaspoons baking soda 1 teaspoon vanilla 1 tsp ground ginger Preheat oven to 175 degrees. Beat together the butter, sugar and syrup. Add the remaining ingredients. Mix into a dough. Take a bit of dough and roll into small balls that you flatten into cakes. I made mine about 3 cm in diameter and 5 mm high. Bake in the middle of the oven 10-12 minutes until golden brown. Remove and let cool. Raspberry Meringue: 0.6 cups water 150 g of sugar 80 g glucose 1 vanilla pod, seeds 100 g of egg white, about 3 pcs 2 tablespoons of sugar to the whipping 0.5-1 tablespoons raspberry powder 400 g dark chocolate 1 piping bag Boil water, sugar, glucose and vanilla seeds to 117 degrees, measuring with a thermometer. Beat the egg whites with the two teaspoons of sugar to a white pretty hard foam. Blend in the raspberry powder. Slowly pour in the sugar syrup into the whipped egg during slow whipping. Whisk in about 8 minutes. The foam should have become thick and shiny. Add the meringue in a piping bag and let the meringue cool about one hour. Assembly: Topping Chopped pistachios Raspberry powder Melt half the chocolate over a water bath or in the microwave. Then let the rest of the chocolate melt in the warm chocolate (a way to cheat temper the chocolate to make it shiny) Pipe small balls of meringue on the bottoms. Dip or pour melted chocolate over them. Sprinkle with topping. Good luck! =)