Denna tårtan är en fruktig och bärig tårta som får lite tropisk känsla med en god kokosbotten. Tårtan kräver lite tid och har lite olika moment, men det går bra att förbereda kokosbottnen, hallonpannacottan och persikopannacottan flera dagar innan. Dessa måste alla göras innan tårtan monteras med moussen ändå. =) Tårta med kokosbotten, persikopannacotta, hallonpannacotta och vit chokladmousse. Jag använde en springform som var 22 cm. 12-14 bitar Kokosbotten 50 g smör 2 st ägg 90 g strösocker (1 dl ) 1 krm salt 150 g kokosflingor (ca 3 dl) 50 g mandelmjöl (1 dl) Gör så här: Rosta kokosflingorna på 175 grader i 5 minuter., de skall bli gyllene. Rör ihop rumsvarmt smör, ägg, socker, salt, mandelmjöl och rostad kokos i en matberedare. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar botten som är 22 cm i diameter. Smöra och bröa på sidorna. Tryck ut smeten till en jämn botten. Grädda på 175 grader i ca 30 min, den skall vara gyllene. Låt svalna helt och täck kanterna med tårtplast. Recept på Hallonpannacotta: Om du inte har en silikonform i en mindre storlek än din springform att gjuta din pannacotta i kan du tex använda en liten tårtring som du lägger på tex en liten skärbräda och täcker med plast inuti. Då kan du hälla pannacottan i ringen och sen tar ur plasten. Det blir inte spikraka kanter, men så gjorde jag på denna tårtan, därför är den ena mindre, för att jag gjorde båda pannacottorna samtidigt men hade bara ringar i olika storlekar. Men jag tycker det blevbsnyggt, som en trappa! Man får vara lite kreativ att hitta ett sätt att gjuta pannacottan. Även om de inte är raka kanter så är ju smaken det samma. 2 st gelatinblad 125 g hallonpuré 125 g grädde 45 g (0,5 dl) strösocker 0,5 st zest från citron Gör hallonpanncottan så här Lägg gelatinbladen i iskallt vatten. Koka upp hallonpure, grädde, socker och citronzest. Tillsätt gelatinbladen och låt dem smälta in. Rör runt. Häll upp i silikonform och ställ i frys eller kyl. Persikopannacotta 3 gelatinblad 200 gram inlagd persika (finns på konservburk) 150 g vispgrädde 3 msk socker 1 tsk vaniljsocker 1,5 tsk pressad lime eller citron 1 krm salt Gör så här: Blötlägg gelatinet i kallt vatten i minst 5 minuter. Mixa persikorna till en slät puré i en matberedare. Häll över purén i en kastrull och blanda med grädde, socker, vaniljsocker och lime/citronsaft. Låt nästan koka upp. Ta av från plattan och smält i gelatinet och tillsätt saltet. Häll i silikonform och ställ i frys eller kyl. Vit chokladmousse: Den här moussen görs med en cremé anglaise för att bli extra len och fin. Créme anglaise 80 g mjölk 3 % 80 g vispgrädde 40 % 2 äggulor 7 g socker 1,5 gelatinblad Chokladmousse 150 g crème anglaise 225 g grädde 250 g vit choklad 1 krm salt Gör så här: Creme anglais: Lägg gelatinbladen i vatten och hacka den vita chokladen riktigt fint och lägg i en bunke. Koka upp mjölk och grädde i en kastrull under omrörning. Vispa upp äggula och socker. Häll den varma gräddmjölken över äggulorna under omrörning. Häll tillbaka i kastrullen och värm till 85 grader under ständig omrörning. Häll den varma smeten över den vita chokladen och rör om tills allt är smält. Lägg i gelatinbladen och rör om. Häll i saltet. Sila av i en bunke. Moussen: Vispa grädden lätt, ställ i kyl. När creme anglaisen är 35 grader vänder du ner grädden och saltet. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet och häll över i tårtformen som är klädd med med tårtplast. Ställ in i frysen och låt frysa helt i kanterna innan du drar bort tårtplasten. Dekorera med persikoklyftor, kokosflagor och massa hallon som är syrligt och gott till.