Receptet på den här lakritskakan har jag fått av min man Mattias som älskar lakrits och så gör även jag. Denna tårtan har en intensiv smak av lakrits och choklad. Jag spritsade ganache över tårtan men det går bra att bara bre över den också. Servera gärna med hallon och vispad grädde. Det är också gott att strö över hackade valnötter för lite crunch mellan tuggorna. Att spritsa tårtan på detta vis är enkelt, du spritsar som streck över varandra. Det knepigaste är kanterna. Lakritstårta med chokladganache 150 g turkiskpeppar (godiset) 120 g vetemjöl (2 dl) 1 tsk bakpulver 4 msk kakao 225 g farinsocker (2 dl) 150 g mörk choklad 150 g smör 1 dl vatten 3 ägg Gör så här: Värm ugnen till 175 grader. Krossa eller mixa turkisk peppar. Blanda 150 g turkisk peppar med vetemjöl, bakpulver, kakaopulver och farinsocker. Hacka den mörka chokladen och koka upp smöret. Blanda ner chokladen i det varma smöret och blanda sedan ner smörchokladen i mjölblandningen. Blanda därefter ner vattnet och äggen och vispa ut till en jämn smet. Ugnsbaka i 20 minuter och låt kakan svalna. Chokladganache Om du vill spritsa behövs hela satsen. Skall du bar bre över kakan räcker halva satsen. 300 g choklad 55 % 3 dl grädde 50 g honung 2 msk smör, rumsvarmt 2 krm salt Gör så här: Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden med honung och häll ner över chokladen. Vänta 30 sek och rör sen runt till en homogen blandning, rör i salt och smör. Plasta längst med ytan och låt stå i rumstemperatur tills den är spritsbar (ca 3 timmar) eller över natten. Spritsa eller bred över kakan. Servera med lättvispad grädde, ev hackade nötter och färska hallon för lite syrlighet till. Köp min bok om tårtor här!