Den här upside down kakan var inte lätt att plåta fint kan jag säga ;D! Men attans vad god den blev! Tänk dig karamelliserat smör och socker som sugits upp i kakan med massa syrliga äpplen i. Min kille älskade den här kakan! :D Servera den gärna upside down äppelkakan med ljummen vaniljglass eller lättvispad grädde! Upside down äppelkaka 50 gram smör 1,25 dl brun farinsocker 0,5 tsk kanel 4 äpplen Kaksmet 2,5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 0,5 tsk kanel 2 krm salt 1,5 dl ljust muskovadosocker eller strösocker 75 g rumsvarmt smör 2 ägg 1 tsk vaniljpulver 0,75 dl mjölk Gör så här: Smöra en form ca 20 x 30 cm. Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret i en kastrull på medelvärme, och blanda i sockret och kanelen, koka upp och häll sen i formen. Kärna ur äpplena och skär den i klyftor. Häll i formen, se gärna till att det är ett dubbelt lager. Vispa rumsvarmt smör och socker lite fluffigt i en köksmaskin med vinge. Vispa sen i äggen, ett i taget. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll sen i omväxlande med mjölken. Blanda till en jämn smet. Bred ut smeten över äpplena. och grädda i mitten av ugnen i 30-40 minuter. Kakan skall ha fått färg och inte vara kletig när du känner med en sticka. Skär runt kakan med en kniv och vänd den upp och ner på ett fat. Servera gärna ljummen med vispad grädde, vaniljglass eller varför inte lite punchgrädde.