Foto: Helen Pe Perfekta fluffiga pannkakor till mellis eller helgfrukost! Toppa med vad du har hemma. Fluffiga frukostplättar Antal: 8 st Tid: 30 min 2,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1/2 bikarbonat 1 1/2 tsk vaniljsocker 1 msk vallmofrön 1 krm salt 2 ägg (separera äggvitan och äggulan) 2 dl mjölk Smör att steka i Till servering: Grädde Honung Färska bär Pekannötter Gör så här: Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, vallmofrön och salt i en bunke. Vispa i äggula och mjölk. Vispa äggvitorna till ett fast vitt skum. Vänd försiktigt ner i smeten med slickepott. Klicka ut ca 1/2 dl smet i en varm stekpanna med smör och stek på medelvärme ca 3 minuter på varje sida. Servera med vispgrädde, honung, bär och nötter.