Jag äter mycket havregrynsgröt och det är kul att variera den lite. Här har jag gjort en havregrynsgröt med chiafrön och en "nyttigare" hallonsylt till. Hallonsylten är egentligen bara hallon som jag kokat ner till en kompott och sötat med agavesirap. Vill du ha en tjockare sylt kan du ha i chiafrön också som sväller och gör en tjockare konsistens. God morgon! Recept på havregrynsgröt med chiafrön & mandelmjölk 1,5 dl havregryn 0,5 msk chiafrön 2,5 dl mandelmjölk 1,5 krm salt Hallonsylt: 2 dl frysta hallon 1 tsk agavesirap eller honung Gör chiagröten såhär: Blanda alla ingredienser till gröten i en kastrull och låt kokoa ihiop på medelvärme. Värm hallonen i en kastrull tills det blivit en kompott, rör om då och då och mosa hallonen. Tillsätt agavesirap eller honung för att söta den. Servera gröten med hallonsylten och toppa med bär.