Flädercurd och lemon curd är väldigt användbart! Du kan använda det som fyllning i tårtor och på kakor eller i pajer. Det är också jättegott att ha på scones! Vad har du helst lemon-och flädercurd till?Dessa recepten på fläder-och lemon curd är väldigt enkla och de är mjuka och lena i smaken! Flädercurd125 g socker6 äggulor0,75 dl flädersaft (koncentrerad)2 msk pressad ciron100 g smörGör flädercurden så här:Blanda ihop äggulorna och hälften av sockret i en bunke.Koka upp flädersaft, citronsaft, resten av sockret och smör i en kastrull.Häll i det i äggsmeten, blanda och häll tillbaka i kastrullen. Värm på låg värme och rör runt hela tiden tills krämen tjocknat.Häll över i glasburk och låt svalna. Förvara i kylen.Lemon curd150 g socker6 äggulor0,75 dl pressad citron100 g smörGör lemoncurden så här:Blanda ihop äggulorna och hälften av sockret i en bunke.Koka upp citronsaft, citronskal resten av sockret och smör i en kastrull.Häll i det i äggsmeten, blanda och häll tillbaka i kastrullen. Värm på medelvärme och rör runt hela tiden tills krämen tjocknat.Häll över i glasburk och låt svalna. Förvara i kylen.