Flädercurd och lemon curd är väldigt användbart! Du kan använda det som fyllning i tårtor och på kakor eller i pajer. Det är också jättegott att ha på scones! Vad har du helst lemon-och flädercurd till? Dessa recepten på fläder-och lemon curd är väldigt enkla och de är mjuka och lena i smaken! Try it! Flädercurd 125 g socker 6 äggulor 1 dl flädersaft (koncentrerad) 1 liten citron, saften 100 g smör Gör flädercurden så här: Vispa äggulorna och hälften av sockret vitt och fluffigt i en bunke. Koka upp flädersaft, citronsaft, resten av sockret och smör i en kastrull. Häll i det i äggsmeten, blanda och häll tillbaka i kastrullen. Värm på låg värme och rör runt hela tiden tills krämen tjocknat. Häll över i glasburk och låt svalna. Förvara i kylen. Lemon curd 150 g socker 6 äggulor 2 mellanstora citroner, saften och zesten 100 g smör Gör lemoncurden så här: Vispa äggulorna och hälften av sockret vitt och fluffigt i en bunke. Koka upp citronsaft, citronskal resten av sockret och smör i en kastrull. Häll i det i äggsmeten, blanda och häll tillbaka i kastrullen. Värm på låg värme och rör runt hela tiden tills krämen tjocknat. Häll över i glasburk och låt svalna. Förvara i kylen.