Yummy! Vem älskar inte en crunchig granola full med goda grejer som hallon, pistage och kokos?! Färgglad och fin är den också, som en dekoration i köket i sin glasburk på hyllan. Granolan går fort att blanda ihop och rostas i ca 20 minuter. Lätt fixat! Recept på Granola med pistagenötter 7 dl havregryn 1 dl solrosfrön 2 dl valnötter 0,5 msk mortlade kardemummakärnor 1,5 dl uppkokat vatten 0,5 dl honung eller sirap 3-4 msk kokosolja Att stö på efter rostningen: 1,5 dl kokosflakes 1 dl pistagenötter 2 dl frystorkade hallon Så här rostar du granolan: Värm ugnen till 175 grader. Mät upp havregryn, solrosfrön, valnötter och kardemumma i en stor bunke. Koka upp vattnet och smält i honung/sirap och kokosolja. Blanda med havregrynsblandningen och strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen ca 20 minuter, passa noga då alla ugnar rostar olika och rör om med jämna mellanrum. Strö över kokosflakes, pistagenötter och frystorkade hallon. Låt svalna och förvara i en burk.