Granola är det som går åt mest här hemma, gör en ny batch varje vecka känns det som! Använd detta som ett grundrecept och variera nötter, frukt och frön. Det går bra att variera frön, torkad frukt och nötter i granolan efter vad du har hemma. Rostad granola 7 dl havregryn 1,5 dl solrosfrön 1 dl mandel eller annan nöt, grovhackad 1/2 -1 tsk mortlad kardemumma 1,5 dl uppkokat vatten 2 msk kokosolja 1 -2 msk honung Blandas i efter rostning: tranbär rostade kokosflagor Gör så här: Mät upp havregrynen i en bunke med solrosfrön, mandel och kardemumma. Häll upp det kokande vattnet och smält i kokosoljan och honungen. Blanda med havregrynsblandningen. Häll ut på en plåt på bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen i 150 grader i ca 30 min rör om med jämna mellanrum. När du tagit ut muslin lägger du i tranbären och rostade kokosflagor. Servera tex med yoghurt och honung.