Efter helgens lyxfrukostar med pannkakor och smörfrallor blir det till att gå tillbaka till vardagsfrukosten. Men inte behöver det vara tråkigt! Min standardfrukost är havregrynsgröt på morgonen men även den går att sätta guldkant på. Du kan variera hur som helst med olika toppingar som fröer, nötter, kryddor, granatäpple, färska fikon, banan, äppelmos m.m. Här är en variant på kardemummagröt med klassiska rårörda lingon, fröer och rostade hasselnötter. Gott att värma magen med nu till hösten! Recept på smörfrallorna från i helgen kommer senare i veckan, du kan se dem på instagram fram tills dess ! =) Recept på lyxig havregrynsgröt 1 dl havregryn 1 dl Vatten 1 dl mjölk 1 krm salt 0,5 tsk kardemumma, gärna nymortlade kardemummakärnor 1 msk solrosfrön 1 msk kokosolja Topping Rårörda lingon Rostade hasselnötter Quinoapuffar Pumpkärnor Mjölk, sojamjölk eller havremjölk Koka upp havregryn, vatten, mjölk, salt, kardemumma och solrosfrön i en kastrull. Låt puttra på medelvärme tills du tycker att denhar lagom konsistens. Rör ner kokosoljan och toppa med valfri topping och mjölk. Tips! Gör egna rårörda lingon genom att blanda 200 g lingon med 80 g socker, låt stå i kylen tills sockret lösts upp.