Renée Voltaire resturangen i Stockholm inspirerar mig varje gång jag är där till att vilja äta nyttigare, jag älskar all den sortens mat och önskar jag han laga liknande mat till varje måltid. Att se alla dessa rostade nötter, röror, humusar, grönsaker gör mig lycklig i hela kroppen! Allt man äter där är jättegott och känns supernyttigt iaf. Jag plockade fram Renée Voltaires bok "En salig blandning" som jag lite glömt bort att jag hade hemma och hittade dessa muffinsen. Det är inte Raw-food men mycket bättre än vanliga muffins och minst lika goda. Självklart kunde jag inte riktigt hålla mig till receptet utan bytte ut lite vetemjöl till bovetemjöl, la till mandelmjöl och min favorit, kardemumma mmm! Funderar även på att lägga till ingefära nästa gång. Bjöd min kompis på dessa och hon säger att hon nu har cravings efter fler! Till ca 6 muffins: 3 ägg 0,5 dl råsocker 0,5 dl grovt hackade nötter 1 dl vetemjöl 1 dl bovetemjöl 0,5 dl mandelmjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 tsk kanel 1 tsk kardemummakärnor, mortlade 1 krm salt 0,5 dl sojamjölk 1 msk olja, jag hade kokosolja 6 färska dadlar pumpafrön till garnering 1.Vispa ägg och socker riktigt fluffigt. Blanda alla torra ingredienser och kryddor i en bunke. Rör ner i smeten. 2. Tillsätt mjölk och olja, rör om. Fyll muffinsformar till 3/4. 3. skär dadlarna på mitten, ta ur kärnan och lägg en dadel i varje muffin. Strö över pumpakärnor och grädda i ugnen i 200 grader i 10-15 min.