Äntligen är det sommar och man vill ju inget annat än att bara fika och ha picknick utomhus! Här får du 5 picknick tips och recept som är enkla att plocka med sig på picknicken. (På bilden är jag på Gotland och fikar i trädgården på Leva Kungslador, kan varmt rekommenderas) Bananpannkakor, alltid ett säkert och uppskattat kort på picknicken! Bananpannkakor! Recept till 3-4 bananpannkakor: 1 banan 2 ägg 0.,5 dl mandelmjöl 1 nypa salt lite mald vanilj kokosolja att steka i Gör bananpannkakorna såhär: Mosa bananen i en bunke med mandelmjöl. Vispa ner äggen, ett i taget och smaksätt med salt och vanilj. Stek i kokosolja i en het panna. Häll i så mycket smet att det blir som en större plätt. Lättare att vända dem då. Vänd dem försiktigt när det börjar stelna på ovansidan. Servera med hasselnötssmör och någon god frukt. Eller med kvarg och honung. God och matig smoothie! Häll över smoothien i små burkar med lock eller i små flaskor och ta med sugrör. Hallonsmoothie! Recept på hallonsmoothie 2 små glas eller ett större 2 dl yoghurt eller kvarg 1,5 dl hallon 1 mogen banan 2-3 cm ingefära, hackad 1 msk chiafrön 1 tsk agavesirap eller honung Lite mjölk eller vatten Gör smoothies så här Hacka ingefäran, blanda alla ingredienser i mixern och mixa. Justera till önskad konsistens med mjölk eller vatten. servera i två mindre glas eller ett stort! Toppa med hallon och chia om du vill. En lite nyttigare muffins som man kan äta flera stycken av! Muffinsen är ett perfekt mellanmål som även ger sötsuget sitt! Dadelmuffins, en lite nyttigare muffins! Recept till ca 6 muffins: 3 ägg 0,5 dl råsocker 0,5 dl grovt hackade nötter 1 dl vetemjöl 1 dl bovetemjöl 0,5 dl mandelmjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 tsk kanel 1 tsk kardemummakärnor, mortlade 1 krm salt 0,5 dl sojamjölk 1 msk kokosolja 6 färska dadlar pumpafrön till garnering Vispa ägg och socker riktigt fluffigt. Blanda alla torra ingredienser och kryddor i en bunke. Rör ner i smeten. Tillsätt mjölk och olja, rör om. Fyll muffinsformar till 3/4. Skär dadlarna på mitten, ta ur kärnan och lägg en dadel i varje muffin. Strö över pumpakärnor och grädda i ugnen i 200 grader i 10-15 min. Chiapuddingen om man vill ha med sig något gott och nyttigt! Har du inte äppelmos kan du lägga lite honung i botten eller sylt om du hellre vill det. Chiapudding med bärtopping Recept på chiapudding 1 dl naturell yoghurt 5 dl mandelmjölk 0,5 tsk vaniljextrakt 1 tsk honung 2,5 msk Chiafrön Gott att lägga i botten: 0,3 dl äppelmos Topping till chiapuddingen: 6 st hallon 3 st pekannötter 1 msk kokosflingor Gör chiapuddingen så här: Blanda alla ingredienser till chiapuddingen och rör om då och då tills den är tjock. Eller låt den stå i kylen över natten. Lägg äpplemoset i botten av glasburken sen chiapuddng och toppa med hallon, nötter, kokos och ev mer yoghurt. Dessa rabarber och mynta muffinsen vill jag äta minst en gång varje sommar! Det är en fantastik sommarsmak och ger sommarkänsla direkt! Rabarber och mynta muffins! Recept på Rabarber och mynta muffins: 1 dl mandel 150 g rabarber (ca 3 medelstora) 100 g smör 1,5 dl strösocker 2 ägg 50-75 g mandelmassa 1 dl hackad mynta 2,5 dl vetemjöl 1,5 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker Florsocker till garnering Gör rabarber och mynta muffinsen så här: Sätt ugnen på 200 grader. Skålla och skala mandeln. Skala rabarbern om det behövs och skär den i bitar (0,5-1 cm stora). Rör smör och socker poröst i matberedare eller med elvisp. Mixa den skållade mandeln (låt det gärna vara små bitar kvar, det blir gott tuggmotstånd) och rör ihop med smör- och sockerblandningen. Rör i äggen, ett i sänder och smula sen ner mandelmassan. Rör i myntan. Blanda i mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke och blanda ner rabarbern i mjölblandningen. Blanda med smeten. Det blir en ganska tjock smet. Fyll muffinsformar till ungefär tre fjärdedelar. Grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter om du använder små formar, 15–20 om du använder stora. Låt svalna och pudra över florsocker innan servering.