[gallery type="square" ids="3408,3405,3406,3409,3407,3413"] Scones! Vem älskar inte varma scones med creamcheese och marmelad! Under min semester i Malaysia har mina kollegor jobbat på grymt bra att jag ville ge dem något gott! Jag bakade citronscones och rostade en musli och fixade jordgubbar och yoghurt till en mumsig fredagsfrukost! Älska frukost!! Citronscones 9 st: 5 dl vetemjöl 2,5 dl grahamsmjöl 0,5 dl råsocker 0,5 tsk salt 1,5 dl bakpulver 125 gram kallt smör rivet skal från 1 citron 1 ägg 2 dl naturell yoghurt mandelflarn Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, råsocker, salt och bakpulver i en bunke. Skär smöret i små kuber och nyp in det i mjölblandningen. Blanda i ägget och yoghurten och knåda till en deg. Forma till en längd och stansa ut 9 rundlar eller skär i 9 delar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelflarn. Grädda i ugnen på 250 grader i ca 10 min. Rostad nötmusli: 7 dl havregryn ( fiberhavregryn hade jag)1,5 dl uppkokat vatten2,5 msk honung eller dadelsirap 2 msk kokosolja eller annan olja2 dl nötter, grovt hackade 0,5 - 1 dl kokosflingor 0,5 dl solroskärnor 0,5 dl pumpakärnor 1 dl tranbär några torkade fikon Blanda havregryn med nötter, kokosflingor och solrosfrön. Blanda sen 1,5 dl uppkokat vatten med kokosolja och dadelsirap/honung och häll sen över havregrynsblandningen, rör om. Grädda i ugnen i ca 20 min, rör om efter tio min i 175 grader. Eller grädda tills den är lite gyllene i färgen. Efter att du rostat muslin blandar du i tranbären och fikonen. Låt svalna och strö över yoghurt! Skär fikonen grovt