Scones med jordgubbar! Vad skulle man annars önska sig till sommarfrukost eller till afternoon tea?! Dessutom går det snabbt att baka scones. Servera sconsen nybakade med smör eller cream cheese och en god marmelad! Recept på Scones med jordgubbar 3,75 dl vetemjöl 75 gram smör 0,25 tsk salt 0,25 dl råsocker 0,5 tsk mortlade karemummakärnor 0,75 bakpulver 0,75 dl jordgubbar, skurna i bitar 1 dl mjölk 1 ägg plus till pensling mandelspån Gör sconsen med jordgubb så här: Nyp ihop alla torra ingredienser med smöret i en bunke. Blanda mjölken med ägget, men spar lite ägg till penslingen av sconsen. Blanda det ner äggvätskan i bunken och jobba den till en fastare smet. Vänd försiktigt ned jordgubbarna som du skurit i cm stora bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och pensla på med ägg och strö över mandelspån. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Servera direkt med smör, creamcheese, ost och goda marmelader!