Våffeldagen!! En av få temadagar som jag faktiskt tycker är värd att fira! Jag har alltid älskat våfflor och alltid jagat den perfekta smaken och framförallt frasigheten. Vad är en våffla utan fras...ovärdig ;) Dessa blir frasig och har god smak. Saltet här är jätteviktigt. Jag har bytt ut vetemjöl mot dinkelmjöl som sägs vara snällare mot magen...Gott blir det iaf! Mumsa nu riktigt många våfflor, det är man värd! Frasiga dinkelvåfflor Ca 8 våfflor 3 dl siktat dinkelmjöl 2 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 0,5 tsk salt 2 dl vatten (gärna mineralvatten) 2,5 dl mjölk 1 ägg (kan uteslutas) 60 g smält smör Gör de frasiga våfflorna så här: Blanda dinkelmjöl, vaniljsocker, bakpulver, salt och vatten i en bunke. Blanda i mjölken och låt stå plastad i kylen till morgonen efter, eller så länge du hinner. Smakerna utvecklas under tiden den får vila. Smält smöret och blanda i ägget och det smälta smöret. Blanda till en jämn smet och grädda i ett våffeljärn. Servera med lättvispad grädde, jordgubbssylt, blåbär och färska jordgubbar. Vill du följa mig på instagram: @homemadestockholm