Denna svalkande champagnesorben är passande nu till sommaren! Servera den till mor på morsdag på söndag! Vist förtjänar mamma minst lite bubbel på morsdag!? =D Jag och Kristin Lorenzen gjorde denna bilden hemma i mitt minimala kök i Sundbyberg till Damernas Värld nr 3 i år. Jag gjorde glassen och Kristin plåtade. Det var inte lätt att få plats med all kamerautrustning, men vill man så går det. Bilden är inte plåtad ur en ergonomisk vinkel kan jag lova! Recept på Champagnesorbet Ca 4 portioner 1 gelatinblad 2,5 dl Rotari (eller annat mousserande vin eller champagne) 1,25 dl strösocker 1,5 dl vatten 0,5 dl pressad citronsaft 1 äggvita 1 msk socker Så här gör du champagnesorbet 1. Lägg gelatinet i iskallt vatten. Koka upp champagnen med socker, vatten och citronsaft. Låt sjuda ett tag så att alkoholen kokar bort, då fryser glassen lättare. Men det går att bara koka upp socker och vatten och sedan hälla i champagnen om man vill ha alkoholen kvar. 2. Ta upp gelatinet ur vattnet och lägg i den varma sorbetblandningen. Rör ner och kyl blandningen. 3. Kör i glassmaskin tills blandningen börjar tjockna. Vispa under tiden äggvitan och sockret till ett fast skum. 4. Blanda ner äggskummet i glassmaskinen och låt sorbeten snurra vidare i maskinen tills den är klar. Ställ i frysen. Servera med björnbär och mynta.