Glass i solen är det ultimata! Här gjorde jag en choklad och lakritsglass doppad i crumble. Så gott med det crunchiga till glassen. Om man inte gillar Lakrits kan man utesluta den. Har du en glassmaskin är den här krämiga glassen klar på en halvtimme! Ingredienser: 1 dl mörk kakao 3 dl grädde 2 dl mjölk 3 äggulor 1,5 dl socker Värm upp grädde och mjölk. Låt svalna. Vispa i kakaopulvret. Vispa socker och äggulor poröst. Häll i glassmaskinen och kör tills glassen är klar (ca 20-30 minuter). Lägg upp i glasspinneformar och tryck i en pinne eller servera glassen direkt. Crumble: 1 dl havregryn 1 msk rå socker eller farin 2 msk smör lite solrosfrön Lite kokosflinor Smält ihop allt i en kastrull och ös ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen på 200 grader i ca 10 min eller tills det blivit gyllene. Låt svalna och stelna. Doppa glassen i crumble och servera.