Kanderade pekannötter 3 msk ljus sirap 2 msk strösocker 0,5 krm salt 90 g pekannötter Kanderade nötter: Koka upp sirap och socker, låt koka ett par minuter och lägg sedan i nötterna. Blanda och häll ut på en plåt med bakplåtspapper. ställ in i ugnen på 175 grader i ca 15 min. Rör om i mitten av tiden. Hacka isär nötterna och låt dem svalna helt. Recept på kola-vaniljglass 1 gelatinblad 1 vaniljstång 3 dl mjölk 2 dl vispgrädde 120 g äggula 135 g muscovadosocker Kolasås (recept här) Kanderade pekannötter (recept nedan) Gör kola-vaniljglassen så här: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölken, grädden och vaniljen och dra därefter av från plattan. Vispa äggulor och socker luftigt, häll ner vaniljmjölken över äggvispet och blanda väl. Häll ner alltsammans i en ny kastrull och sjud upp under ständig vispning tills vaniljmjölken är 85 grader. Dra då av kastrullen från värmen, kram ur vattnet från gelatinbladet och vispa ner det. Sila såsen och kyl ner helt. Kör vaniljglassen i en glassmaskin. Blanda sen ner de kanderade pekannötterna och ringla över kolasås som du vänder runt. Hallonsorbet Recept på hallonsorbet hittar du här