Den här limeglassen med basilika är jättegod och lite ovanlig med sin basilikasmak. Det blir verkligen jättegott och passar bra i glasstruten eller som en god dessert! Har blivit succé varje gång! Lime och basilikaglass0,5 st gelatinblad3 dl mjölk2 dl vispgrädde6 äggulor1,5 dl strösocker1 lime saften och rivet skal10-15 g fint hackad basilikaGör glass så här:Lägg gelatinet i kallt vatten.Koka upp mjölk och grädde i en kastrull, ställ åt sidan.Vispa äggulor och socker fluffigt i en bunke. Häll ner mjölkblandningen i i äggsmeten under omrörning, tillsätt limesaften och rivet limeskal.Häll tillbaka i en kastrull och låt smeten sjuda på upp till 85 grader under omrörning, det får inte koka. Dra bort från plattan och lägg i gelatinet. Låt smeten svalna helt.Mixa i basilikan i glassmeten och kör den i en glassmaskin till en porös glass. Eller ställ den i frysen och rör om med jämna mellanrum tills den stelnat.Prova också den här kolaglassen och hallonsorben!