Vem älskar inte en riktigt god vaniljglass!? Och ännu hellre en riktigt god kardemummaglass! Det här glassreceptet kan användas till både vanilj-och kardemummaglass. För vaniljglass byter du bara ut kardemumman mot en vaniljstång som du skrapar ur fröna ur. Koka sen upp både vaniljfröna och vaniljstången, som sen silas bort. Lycka till! Recept på kardemummaglass & vaniljglass Kardemummaglass ca 0,5 liter: 1 g gelantin (1/2 blad) 1 tsk mortlad kardemumma 3 dl mjölk 2 dl vispgrädde 6 äggulor (120 g) 1, 5 dl strösocker 1 liten nypa salt Så här gör du kardemummaglassen Blötlägg gelatinbladet. Mortla kardemummakärnorna. Koka upp mjölken, grädden och kardemumman. Dra sedan av kastrullen från plattan. Vispa äggulor och socker luftigt, häll ner kardemummamjölken över äggvispet och blanda väl. Häll ner alltsammans i en ny kastrull och sjud upp under vispning tills vaniljmjölken är 85° varm (den får inte börja koka) dra av kastrullen från värmen. Tillsätt en liten nypa salt. Krama vattnet ur gelatinbladet och smält ner det. Sila smeten och kyl ner. Du snurrar glassen i glassmaskinen med fördel dagen efter för bästa smak. Kör glassen i en glassmaskin. Lägg glassen i en bunke med lock och ställ in i frysen. Servera med färska jordgubbar! (Testa gärna jordgubbssorten Malvina som är min favoritsort, så mycket jordgubbssmak!) Testa också min vaniljglass med kanderade pekannötter! Den är supergod! Receptet hittar du här!