Syrlig yoghurtglass med crunchigt pistaschströssel. Fräscht och gott att runda av en middag med eller lyxa med en eftermiddag. Pistaschen går bra att spara i en lufttät burk och använda senare eller till andra desserter. Pistaschströsslet är pricken över i här och kan användas till andra desserter och bakverk. Förvara torrt bara. Yoghurtglass med citron och pistageströssel 4 dl grekisk eller turkisk yoghurt 1 dl grädde 1/2 - 3/4 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker (eller en vaniljstång) 1 msk citronsaft Pistaschströssel: 1 dl pistagenötter 1/2 dl strösocker 1 nypa salt Gör yoghurtglassen så här: Vispa grädden och blanda med yoghurten. Rör i resten av ingredienserna. Har du ingen glassmaskin kan du ställa den i frysen och röra runt med jämna mellanrum tills glassen är helt klar. Pistaschströssel: Hacka pistaschnötter och rosta dem i en torr panna, tillsätt sockret och låt det smälta och karamelliseras runt nötterna under försiktig omrörning. Låt svalna på ett bakplåtspapper på en skärbräda och hacka fint.