Chokladbollar rullade i kanderade pistagenötter, magiskt gott crunch! Rulla bollarna samma dag som de skall ätas, annars försvinner det crunchiga i den kanderade pistaschen. Chokladbollar med crunchigt pistaschströssel Ca 15 st 150 g smör 5 dl havregryn 1 -1 1/2 dl florsocker (efter smak) 4 msk kakao 2 msk sval espresso 1 krm salt 1-2 tsk arraksarom (tillsätt efter smak, kan även uteslutas) Topping: 1 dl pistagenötter 1/2 dl strösocker 1 nypa salt Gör så här: Bryn smöret, smält i en kastrull och låt det sjuda tills smöret "tystnar" och doftar karamelligt och nötigt. Ta av från värmen och låt svalna, ställ in i kylen så det blir hårt. (du kan använda kylskåpskallt smör också, brynt ger en lite mer karamellig smak.) Lägg smör och havregryn i en matberedare och mixa ihop till en jämn massa. Tillsätt florsocker, kakao, espresso, salt och ev. arraksarom. Mixa till en jämn massa. Rulla till bollar. Är massan för kladdig kan du ställa in den en stund i kylen. Kanderad pistasch: Hacka pistaschnötter och rosta dem i en torr panna, tillsätt sockret och låt det smälta och karamelliseras runt nötterna under försiktig omrörning. Låt svalna på ett bakplåtspapper på en skärbräda och hacka fint. Rulla bollarna i pistaschströsslet. Rulla bara de du skall äta samma dag, annars tappar pistagen sin crunch.