Om du har dessa hemma är det svårt att låta bli att ta en till, och en till, och bara, bara en till av de här supergoda små fudgebitarna som smälter i munnen. Receptet hittade jag hittade på Hembakat. Halva satsen gjorde jag glöggfudge av och den andra hälften blev en egen polkafudge. Behöver jag ens säga att det blev galet gott? Vill du göra båda sorterna så häll över halva smeten i en egen bunke efter steg 3. Recept på fudge Glöggfudge: 3 dl grädde 1 ½ msk kakao 3 dl strösocker 1 dl ljus sirap 50 g smör 100 g hackad mörk choklad, 70 procent 2 msk vinglögg ½ tsk kanel lite havssalt Till polkafudgen: några stötta polkagrisar Så här gör du: 1. Häll grädden i en tjockbottnad kastrull. Vispa ut kakaon i grädden. 2. Tillsätt socker, sirap och smör. Koka upp och låt smeten koka tills den når en temperatur på 125 grader. 3. Rör i den hackade chokladen och rör till en jämn smet. 4. Blanda i glögg och kanel eller polkagris. Rör om till en slät smet. Halvera glöggen om du gör halv satts. 5. Häll smeten i en form, ca 22 x 22 cm, med bakplåtspapper i botten eller två mindre formar om du gör två sorter. 6. Strö över havssalt på glöggfudgen och polka på polkafudgen. Låt fudgen kallna helt innan du skär den i bitar. Förvara i kylskåp.