Gör ditt eget påskgodis i påsk! Eller annars också för den delen ;) Dessa goda gelehjärtan ar jag gjort med hallonpure, men jag behöll kärnorna för att jag ville att det skulle kännas mer att det var hallon i. Lite som ett bevis att det är smaksatt med riktiga hallon. Jag använde silikonformas att ljuta dem i. Av någon anledning var det svårare att få ut hjärtanen ur formen än de som var runda som släppde direkt. Kanske för att hjärformen var djupare...? Jag doppade dem i strösocker men också i florsocker då jag inte gillar socker som knastrar mellan tänderna men det är ju en smaksak. Du klan använda dig av vilken bärpure som helst för att variera smaken. Även om du gör ditt godis själv innehåller det socker men du slipper massa otrevliga tillsatser och konstgjorda smaktillsattser. Du vet vad du stoppar i dig iaf. Lycka till med ditt godis! Recept på gelégodis 2,5 dl strösocker 1 dl vatten 0,5 dl glukossirap 1 dl hallonpuré 8 geletinblad 1 krm vinsyra (finns bland kryddorna) Gör gelegodisarna så här: Lägg gelatinbladen i vatten. Koka socker, vatten och glukos till 140 grader. Blanda sen i hallonpuren och koka upp till 120 grader, under omrörning. Ta av kastrullen från plattan och blanda i vinsyran och gelebladen. Häll upp i formar och låt stå över natten. Ploppa sedan ut dem och rulla dem i socker. Koka upp till 120 greder när du hällt i hallonpuren, det fräser lite och har sig när du häller i den. Häll upp i formar att ljuta gelegodiset i Ploppa försiktigt ut dem. Jag fick dra lite i hjärtanen för att få ur dem ur formen, men de återgår till sin form sen. =) De runda gelégodisarna gick mycket lättare att få ur formen. De var inte lika djupa, kan vara en förklaring så välj en inte allt för djup form.