Dadlar med jordnötssmör och nutella blev tillsammans med saffransbullarna glöggminglets favoriter! Mina gäster i helgen kastade sig över de julgodiset med dadlar och slogs om de sista saffransbullarna med mandelmassa! Receptet på bullarna hittar ni här. Och recept på dadlarna här nedan. Jag brukar göra dessa dadlarna när jag vill ha något gott fort, fast då täcker jag dem inte i choklad och hoppar över dekorationen med nöt och havssalt... Men de är lätt som en plätt att göra dem! En idé är att lägga dem i en liten cellofanpåse med fint band och ge som gåbortpresent! Recept till 10 fyllda dadlar: 10 torkade och urkärnade dadlar nutella jordnötssmör rostad hasselnöt eller mandel 100 g mörk smält choklad havssalt 10 pistagenötter (kan uteslutes) Öppna dadeln och lägg i lite nutella, jordnötssmör och en rostad nöt, tryck ihop. Smält mörk choklad över ett vattenbad och doppa dadlarna i chokladen och plocka upp med en gaffel. Låt lite choklad rinna av från gaffeln och lägg på ett bakplåtspapper och låt stelna lite. Innan det stelnat helt strör du över salt och pistagenötter. Låt stelna helt och förvara i kyl.