I veckan var jag med på ett event för Mercedes Benz i Stockholm. Det bjöds på bubbel, plockmat, julsnacks som jag bakat och julpyssel med duktiga Helena Lyth som bloggar för Sköna hem, besök hennes blogg här! Så mycket pyssel och bra tips finns där! Det var fullt med härliga fina människor på eventet och stämningen var verkligen julmysig! Mina tre sorter av julsnacks bestod av en minisaffranscupcake med apelsingrädde, toppas med rosmarin och granatäpple. Dadel fylld med nutella, rostad hasselnöt och choklad samt lite flingsalt. Den tredje var en pepparkaksbakelse med en söt fyllning med chevréost och lingon! Snacksen är enkla att baka och skall gå fort att göra! Vackra papperskreationer skapades med hjälp av Helena. Saffranscupcakesen var populära och blir väldigt söta! Dekorativa pappers-stjärnor veks lätt ihop med Helenas beskrivning. Nedan får du alla recepten från kvällen! Minnisaffranscupcakes ca 30 st 100 g smör 2 ägg 1,5 dl socker 0,5 gram saffran 3,5 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 1,5 tsk bakpulver 1 krm salt 1 dl mjölk Topping: 2 dl grädde 1 apelsin, skal + lite saftrosmarin granatäpple Gör saffranscupcakes så här: Värm ugnen till 200 grader. Smält smöret och häll i saffranen i smöret. Vispa äggen med sockret fluffigt och ljust. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke. Blanda ner smöret i äggsmeten, vänd ner mjölblandningen varvat med mjölken. Häll smeten i muffinsformar, använd gärna en plåt för minimuffins för att förhindra att de flyter ut. Grädda i mitten av ugnen i 5 minuter. Låt svalna helt. Vispa upp grädden och smaksätt med apelsinskal och saft efter smak. Dekorera med rosmarin (jag doppade dem i florsocker för att få de lite frostiga). Lägg på en granatäpplekärna. Dadlar med rostad hasselnöt 20 st 20 urkärnade torkade dadlar (finns urkärnade dadlar att köpa) 20 rostade hasselnötter 1 dl nutella 100 g mörk choklad flingsalt Gör dadlarna så här: Rosta hasselnötterna på 175 grader i ca 15 minuter eller tills skalet börja lossna lite från dem, Gnugga av skalet i en fuktighanduk. Lägg nutellan i en spritspåse och fyll dadlarna med nutella. Tryck i en hasselnöt. Hacka chokladen. Smält 2/3 av chokladen och låt sen resten av chokladen smälta i den smälta chokladen. Häll chokladen i en spritspåse och ringla över dadlarna. Strö över lite flingsalt. Pepparkaksbakelse med getostkräm & lingon 20 st pepparkaksbakelser 40 st pepparkakor av din favoritsort 100 g chevre 100 g Philadelphia 0,5 dl florsocker (smaka av så det blir lagom sött för dig) 1 dl grädde lingon, tinade på papper Se till att du har 100 g chevre efter att du skurit bort det vita skalet. Mixa chevre och Philadelphia till en slät kräm. Häll i florsocker och grädde, vispa till en kräm. Blanda försiktigt i lingonen och fyll en spritspåse. Spritsa lite på en pepparkaka och lägg på en till. Dekorera ev. med florsocker.