DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED DANSUKKER Lakritsknäcken med muscovadorörsocker blev en stor favorit! Knäck är så mycket jul det kan bli! Alla vet ju att man kan ha mandel i knäcken och jag har testat tre andra varianter på smaker. Lakrits, hallon och havssalt. Dessutom har jag kokat knäcken på muscovadorörsocker för att få mer karaktär på knäcken. Mörkt muscovadorörsocker kommer extra bra till pass då man smaksätter med lakrits eftersom mörkt muscovadorörsocker gifter sig extra bra med lakrits. På glöggminglet jag hade här om veckan var just lakritsknäcken en favorit! Jag har bakat denna goda knäck i samarbete med Dansukker. För mer juliga baktips och inspiration besök dansukker.se Jag hittade massa kul inspiration där! Recept på muscovadoknäck med smak av hallon, lakrits och havssalt 2 dl dansukker mörkt muscovadorörsocker 2 dl dansukker ljus sirap 2 dl vispgrädde 1 msk smör 1 krm salt Smaksätting 0,5 dl krossat frystorkat hallon 1 msk lakritsgranulat 1 msk havssalt Så här gör du knäck på muscovadorörsocker Blanda socker, sirap, grädde i en kastrull. Koka tills knäcken är 127 grader eller 130 grader för en hårdare knäck (om du inte har en termometer, koka c:a 15-20 minuter, häll lite av den heta smeten i en kopp med kallt vatten. Går smeten att forma till en rund kula är den färdig, annars får smeten koka några min till. Ta grytan åt sidan och blanda i smör och salt. Häll upp smeten i små knäckformar ställda på en plåt. Strö över de olika smaksättningarna och låt knäcken stelna. Det finns både mörkt och ljust muscovadorörsocker